Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонський бізнесмен завершив курортний сезон на 66 тисяч гривень

, опубліковано 03 вересня 2020 о 09:15

Днями до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звернувся громадянин, який поскаржився на недобросовісного підприємця О. із Залізного Порту, котрому вимоги податкового законодавства не писані. Здійснює він господарську діяльність без реєстратора розрахункових операцій та відповідної ліцензії.

Під час фактичної перевірки інспектори управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування податкової служби виявили, що підприємець О. дійсно продає «градусні» напої без ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Більше того, серед асортименту – частина імпортної алкогольної продукції без марок акцизного податку встановленого зразка. Не було на місці торгівлі і документів, які б підтвердили походження іноземних напоїв.

Працював суб’єкт господарювання без РРО. Тож про видачу фіскального чеку годі й говорити. Підприємець зазначав нульові виторги у звітності і вже сподівався завершити курортний сезон.  Податкові ревізори вивели на чисту воду порушника та нарахували йому 66 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій.

У рамках операції «Курорт-2020» перевірки суб’єктів підприємництва за наслідками моніторингу виторгів господарських об’єктів ресторанного бізнесу, роздрібної торгівлі, які показують нереально низькі виторги, проведені через РРО, та інформації про діючі підакцизні ліцензії будуть продовжуватися.