Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок херсонців до державного бюджету майже 2,4 мільярди гривень податків

, опубліковано 04 вересня 2020 о 08:19

За 8 місяців 2020 року херсонські платники спрямували до державного бюджету 2390 млн гривень податків та зборів, що на 38 млн гривень більше, ніж у січні - серпні 2019 року. Інформацію надали спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Переважну частину доходів державної скарбниці або 45 відсотків сформував податок на додану вартість. З початку року херсонські компанії і підприємці сплатили 1064 млн гривень ПДВ. Зростання до аналогічного періоду минулого року склало 46 млн гривень або 104 відсотки. Також надійшло 705 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Він перевищив минулорічний показник на 25 млн гривень або 103 відсотки.

Окрім того, підприємства регіону сплатили 355 млн гривень податку на прибуток, 1,5 млн гривень акцизного податку з ввезених на територію України підакцизних товарів, 24 млн гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 5 млн гривень екологічного податку.

Завдяки соціально відповідальним платникам податків, які використовують сучасні електронні сервіси, податківці області здійснюють контроль та адміністрування податків та зборів на кардинально новому якісному рівні.