Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок херсонців до державного бюджету майже 4 мільярди гривень податків

, опубліковано 09 грудня 2020 о 08:53

У січні - листопаді 2020 року херсонські платники податків спрямували до державного бюджету 3748 млн гривень, що на 199 млн гривень більше, ніж у минулорічному періоді 2019 року. Інформацію повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Переважну частину доходів державної скарбниці або 49,7 відсотка сформував податок на додану вартість. З початку року херсонські компанії і підприємці сплатили 1862 млн гривень ПДВ. Зростання до аналогічного періоду минулого року склало 212 млн гривень або 13 відсотків.

Також до державного бюджету надійшло 1039 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 83 млн гривень або 8,7 відсотка більше, ніж за 11 місяців минулого року.

Крім того, підприємства регіону сплатили 480 млн гривень податку на прибуток, 35 млн гривень плати за використання природних ресурсів, 7 млн гривень екологічного податку.

Завдяки соціально відповідальним платникам податків, які використовують сучасні електронні сервіси, податківці області здійснюють контроль та адміністрування податків та зборів на кардинально новому якісному рівні.