Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські платники перерахували до бюджету країни 736 мільйонів гривень

, опубліковано 02 лютого 2021 о 08:21

Січневий карантин не завадив херсонським суб’єктам господарювання повноцінно сплачувати податки до бюджету. За перший місяць цього року вони спрямували до Зведеного бюджету України 736 млн гривень. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, цьогорічні надходження на 103 млн грн перевищують сплату податків минулого року.

Із січневих надходжень 347 млн грн надійшло до державної казни на загальнодержавні потреби. Надходження зросли майже у 1,4 рази або на 97 млн гривень податків та зборів більше минулорічного показника.

Місцеві скарбниці херсонського краю отримали 389 млн грн, які будуть спрямовані на вирішення соціально-економічних потреб місцевих громад регіону. Це на 6,7 млн грн податків та зборів більше, ніж у січні 2020 року.

У розрізі основних платежів до бюджету надійшло податку на доходи фізичних осіб – 327,5 млн грн, податку на додану вартість – 235,5 млн грн, єдиного податку – 81 млн гривень.

Також бізнесмени-роботодавці Херсонщини на 6 відсотків або майже на 20 млн грн збільшили сплату єдиного соціального внеску та протягом січня спрямували 349 млн грн ЄСВ на казначейські рахунки області.

Як зазначає в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Ігор Клим, своєчасна сплата податків до бюджету свідчить про налагоджений ефективний діалог ДПС з представниками бізнесу, які розуміють наскільки важливим є бюджетна стабільність. Наразі податківці запроваджують інноваційні методи адміністрування податків та електронні сервіси обслуговування, а платники проявляють високу громадянську свідомість у сплаті податків.