Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба продовжує взаємодію з міською владою

, опубліковано 09 червня 2021 о 16:17

Податкова служба, бізнес та громадськість зацікавлені у співпраці з міською владою з питань наповнення бюджету обласного центру. Саме тому до участі у сьогоднішньому засіданні Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі було запрошено новопризначених в. о. заступника Херсонського міського голови Романа Головню та директорку Департаменту економіки та інвестицій Ірину Ніколаєву.

Після закінчення засідання в. о. начальника відомства Ігор Клим продовжив робочу зустріч із представниками міської ради з метою обговорення спільної взаємодії. Відповідно до ст. 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Тож присутні не оминули увагою й питання діджиталізації – створення електронної карти об’єктів мікро- та малого бізнесу. Їх оцифрування представляє спільний інтерес міської влади й податкової, адже надасть можливість швидко виявляти порушення під час провадження підприємницької діяльності.

Обговорили посадовці й інші питання, які все ще залишаються актуальними, а саме: легалізація підприємницької діяльності, трудових відносин, заробітної плати та сплата в повному обсязі належних платежів. Актуальність обумовлена тим, що податки, які справляються з доходів бізнесу та заробітної плати, безпосередньо впливають на рівень соціального захисту громадян, розвиток громад і держави в цілому.

За підсумками зустрічі Ігор Клим запропонував представникам міської ради долучатися до обстеження ринків та інших місць провадження підприємницької діяльності з метою спільної боротьби з тіньовим бізнесом та нелегальним працевлаштуванням населення. Також наголосив, що податкова завжди відкрита до взаємодії та забезпечення економічного розвитку регіону.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».