Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові юристи Херсонщини обговорювали реформування банкрутства

опубліковано 05 листопада 2019 о 12:39

Днями на запрошення Господарського суду Херсонської області та Головного територіального управління юстиції у Херсонській області провідні спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вдруге брали участь у проведені Всеукраїнського круглого столу на тему: «Кодекс України з процедур банкрутства: теоретичні основи та практичні підходи реалізації норм права», який відбувся у коворінг-центрі Херсонського державного університету.

До заходу долучилося учасники із різних областей України, представники господарських судів Миколаївської та Одеської областей, Прокуратури Херсонської області, арбітражні керуючі, адвокати, приватні виконавці та молоді вчені, які обговорили практичні підходи впровадження у справах про банкрутство за новим Кодексом України.

Представники управління правового забезпечення податкової служби області у форматі Всеукраїнського тижня права розповіли про певні результати та практичні напрацювання щодо покладання субсидіарної відповідальності учасників ( засновників) та інших осіб за доведення до банкрутства. Окрему увагу учасники круглого столу зосередили на практичних питаннях під час сесійних засідань: «Захист прав кредиторів: актуальні питання практики» та « Проблеми доказування ознак доведення до банкрутства та виконання судових рішень».

Сучасного та конструктивного формату заходу додав установлений скайп-зв'язок із суддями судової палати по банкрутству Господарського суду у складі Верховного суду України, який додав нової та важливої інформації учасникам.

По закінченню роботи II Всеукраїнського круглого столу відбулося узагальнення  підсумків роботи та вручення сертифікатів.