Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині одноосібники задекларували 14,8 мільйона гривень

, опубліковано 22 лютого 2022 о 10:25

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі нагадує, що з 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами протягом 2021 року.

З початку «Деклараційної кампанії 2022» громадянами, які одноосібно обробляють земельні частки понад 2 га з метою отримання доходу, подано 1345 податкових декларацій про майновий стан і доходи, згідно з якими сума задекларованих доходів склала 14,8 млн гривень, а задекларовані зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору – понад 2,2 млн гривень та 189,5 тис. гривень відповідно.

Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України. Подавати декларації про майновий стан і доходи необхідно одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї, загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, або іншим громадянам власною технікою надають послуги з обробки земельних ділянок і посівів.

Такий же обов’язок мають і громадяни – орендодавці у разі надання власних земельних ділянок в оренду іншим громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Такі доходи підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».