Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські податківці знайшли понад 5700 трудових нелегалів

, опубліковано 17 грудня 2020 о 09:16

З початку року спеціалісти управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі міжвідомчих робочих груп із легалізації найманої праці провели 516 перевірок бізнесменів щодо дотримання норм чинного трудового законодавства.

У результаті встановлено 2123 суб’єкти господарювання – порушники трудових відносин. Із них: 728 - юридичних та 1395 фізичних осіб. Без належного офіційного оформлення та сплати податків працювали 5703 особи. Найбільше неоформлених працівників на Херсонщині зафіксовано у торгівельній галузі та сфері надання послуг.

Завдяки інформаційно-роз’яснювальній роботі більшість роботодавців узаконили трудові відносини зі своїми найманими працівниками. Відповідно до чинного законодавства про трудові відносини роботодавець забезпечує виплату заробітної плати не менше законодавчо встановленого рівня з укладанням трудового договору. Потім про прийняття працівника на роботу інформуються місцеві податкові інспекції.

Сьогодні головний принцип роботи всіх спеціалістів податкової служби області - зручні та комфортні умови для виконання платниками податків своїх обов’язків зі сплати податків і надання практичної допомоги з легалізації бізнесу у різних сферах підприємницької діяльності - торгівля, послуги, автоперевезення, сільське господарство.

Внаслідок вжитих заходів до бюджету надійшло понад 6,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – майже 7,8 млн гривень та 575 тис. гривень військового збору.

Крім того, до державної реєстрації залучено 1261 фізичну особу. Сума сплачених ними податків складає понад 3,8 млн гривень.

Податківці закликають громадян не погоджуватися на нелегальну роботу. Активна протидія «тіньовому» сегменту на ринку праці – одне з першочергових завдань податкової служби. Адже, крім бюджетних втрат, існування нелегальних працівників має вкрай негативні соціальні наслідки.