Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Після рейдів офіційний статус підприємця отримали 216 новокаховчан

, опубліковано 19 квітня 2021 о 08:38

З метою збільшення надходжень до бюджету громади, а громадянам міста належного соціального захисту спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі постійно беруть участь у моніторингових обстеженнях щодо легалізації підприємницької діяльності та дотримання вимог податкового законодавства. За результатами таких рейдів у цьому році офіційне робоче місце отримали 197 громадян, а 216 – зареєстрували свою підприємницьку діяльність.

Проте деякі бізнесмени все ще нехтують вимогами чинного законодавства і продовжують використовувати працю неоформлених працівників. Так, на цьому тижні податківці відвідали 19 об’єктів торгівлі – кіосків, магазинів, перукарень, точок виносної торгівлі, які торгують різними групами товарів, і знову встановили порушення. У 4 бізнесменів наймані працівники працювали без належного оформлення трудових відносин. Фахівці податкового відомства провели роз’яснювальну роботу з порушниками та зобов’язали їх у найкоротший термін привести свою підприємницьку діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Легалізація підприємницької діяльності та трудових відносин є одним з найважливіших питань, вирішення якого має безпосередній вплив на добробут Новокаховської міської територіальної громади. Тож податківці продовжуватимуть інспекційну та роз’яснювальну роботу щодо детінізації ринку праці.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!