Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток війська херсонці зібрали 185 мільйонів гривень

, опубліковано 08 липня 2021 о 08:42

За оперативними даними Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з початку року платники податків Херсонщини перерахували до державного бюджету 185 млн гривень військового збору. Темп приросту фактичних надходжень патріотичного платежу до тогорічного періоду склав 127 відсотків із приростом в абсолютній сумі 39,5 млн гривень.

Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Варто зазначити, що військовий збір сплачується з легальних доходів, у тому числі з офіційно виплаченої заробітної плати, тому збільшення відрахувань до бюджету свідчить про належний рівень податкової культури роботодавців регіону.

Водночас Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує на неприпустимості неофіційних трудових відносин та нагадує про початок проведення спільних з Держпраці перевірок щодо дотримання працедавцями вимог трудового та іншого законодавства.

Підписуйтесь на сторінку ДПС України у Facebook та будьте в курсі податкових новацій!