Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гості Херсонщини вже сплатили понад 792 тисячі гривень туристичного збору

, опубліковано 12 липня 2021 о 08:47

За даними відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за перший місяць літа туристи поповнили бюджети Херсонщини на 250 тис. гривень, це утричі більше, ніж у червні попереднього року.

Всього за перше півріччя від приймання туристів скарбниці регіону отримали 792,5 тис. гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплачена сума зросла на 252,3 тис. гривень або на 46,7%. Зокрема, суб'єкти господарювання – підприємства спрямували до бюджетів 379,1 тис. гривень, громадяни – 413,4 тис. гривень.

Так, до міської скарбниці Херсона перераховано 403,8 тис. гривень, генічеські власники готелів, пансіонатів, баз відпочинку та інших об'єктів сплатили до бюджету 121,1 тис. гривень, новокаховські – 58,2 тис. гривень,  бехтерські – 56,1 тис. гривень, асканійські – 28,7 тис. гривень, лазурненські – 27,9 тис. гривень тощо.

Всього на території регіону туристичний збір сплачують 638 платників, серед яких 189 – це СГД – юридичні особи, 447 – фізособи.

Додатково: ставки цього платежу встановлюють органи місцевого самоврядування територіальних громад. Розмір збору за одну добу розміщення однієї особи не може перевищувати 0,5% від мінімальної заробітної плати для внутрішнього туризму та до 5% – для в'їзного туризму.

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.