Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ПДФО до місцевих бюджетів Херсонщини склали 1,8 млрд гривень

, опубліковано 22 липня 2021 о 08:45

Протягом першого півріччя 2021 року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 1,8 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 21 % або 0,3 млрд гривень.

Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. В структурі надходжень він лідирує та сягає 69 % від загальної суми інших податків і зборів.

Основними чинниками, які впливають на зростання надходжень цього податку, є постійна спільна робота податківців з місцевою владою, контролюючими органами, представниками бізнесу та громадськості щодо дотримання роботодавцями норм трудового законодавства та недопущення виплат заробітної плати в розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що з 1 липня 2021 року управління Держпраці спільно з ДПС розпочало інспектування роботодавців, які із достатньо високою ймовірністю використовують незадекларованих працівників, та продовжують ухилятись від оформлення трудових відносин із найманими особами.

 

Підписуйтесь на сторінку ДПС України у Facebook та будьте в курсі податкових новацій!