Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджетів громад Херсонщини надійшло 67 млн гривень плати за землю

опубліковано 31 січня 2024 о 12:35

За підсумками 2023 року від землевласників та землекористувачів до скарбниці громад Херсонщини надійшло 67 млн гривень плати за землю.

Із зазначеної суми більшу частину перерахували юридичні особи - 57,3 млн гривень. Решту 9,7 млн гривень земельного податку сплатили громадяни – землевласники та землекористувачі. 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує: у сервісі ДПС «Електронний кабінет» або в мобільному застосунку «Моя податкова» громадяни, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, можуть ознайомитись з інформацією щодо належних їм майнових об’єктів і нарахованих податкових платежів, своєчасно розрахуватися з бюджетом, а у випадку наявності податкового боргу – сплатити заборговані податки.  

Також громадяни – землевласники та землекористувачі, які мають податкову адресу в Херсонській області, можуть провести звірку з питань достовірності нарахувань плати за землю в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. 

Водночас, просимо врахувати складну безпекову ситуацію в регіоні та необхідну інформацію щодо нарахування плати за землю отримувати дистанційно – через сервіси ДПС або за номером телефону 097 952 38 64 в робочі дні з 09:00 до 14:00 години.