Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У сфері обліку розрахунків на Херсонщині лідерами є програмні РРО

, опубліковано 12 березня 2024 о 13:46

Упродовж січня-лютого 2024 року суб’єкти господарювання  Херсонщини зареєстрували 269 реєстраторів розрахункових операцій. 

Впевненими лідерами у сфері обліку розрахунків є програмні РРО, частка яких у загальній кількості взятих на облік сягає 77 % або 207 ПРРО. 

Загалом станом на 1 березня 2024 року у Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на обліку перебуває 9436 реєстраторів розрахункових операцій.

Новітній формат обліку розрахункових операцій максимально відповідає потребам платників податків, тому бізнесмени не випадково надають перевагу саме програмним РРО.

Податкове відомство області наголошує, що нормативно-правові акти з питань реєстрації розрахункових операцій вимагають не лише переведення касових гаджетів у фіскальний режим та обов’язкового застосування їх під час проведення готівкових і безготівкових операцій, а й видачі споживачу фіскального чека.

Окрім цього, платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп спрощеної системи оподаткування зобов’язані дотримуватись вимог законодавства щодо застосування РРО/ПРРО незалежно від обраних видів діяльності.