Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки діяльності відділу з питань запобігання та виявлення корупції за І квартал

, опубліковано 09 квітня 2020 о 15:01

З метою практичного виконання вимог розділу VII «Захист викривачів» Закону України від 14.10.2014 №1700-VII «Про запобігання корупції» відділом з питань запобігання та виявлення корупції проінформовано платників податків та посадових осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про те, що зазначеним відділом  приймається інформація про корупційні правопорушення або правопорушення, пов’язані з корупцією у письмову, усному, електронному вигляді. Може прийматись анонімне повідомлення, якщо наведена  у ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Така інформація приймається заступником начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Пасічним Володимиром Анатолійовичем, за тел. 42 – 76 – 80, або по електронній пошті п/с відділу – ks.vzvk@tax.gov.ua, поштова скринька заступника начальника відділу Пасічного В.А. -  ks.vp@tax.gov.ua, або з 9 до 18 години за адресом: м. Херсон, проспект Ушакова, 75, каб. 316.

Зазначені контактні зв’язки відділу розміщувались на офіційній сторінці субсайту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за маршрутом: «Діяльність/Запобігання проявам корупції/Інформація», в засобах масової інформації, а також на входах до державних податкових інспекцій, територіальних управлінь, центрах обслуговування платників податків.

Протягом І кварталу до відділу для розгляду надійшли 2 скарги, у т. ч.:

-        1 електронна скарга, що була направлена платником на сервіс «Пульс», стосовно порушення працівником правил етичної поведінки та переадресована для розгляду до відділу з питань запобігання та виявлення корупції.                           За результатами розгляду скарги, вжиті заходи реагування до посадової особи, яку переведено на іншу посаду, не пов’язану з обслуговуванням платників податків, а також вона була позбавлена премії;

-        1 письмова скарга на дії посадових осіб, пов’язаних з виконанням ними службових повноважень. За результатами розгляду скарги, інформація про вчинення корупційного правопорушення не підтвердилась. Відділом з питань запобігання та виявлення корупції проінформовано про результати розгляду Управління з питань запобігання та виявлення корупції Державної податкової служби України.