Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бережіть власний бізнес від аферистів!

, опубліковано 30 червня 2021 о 16:44

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі регулярно перевіряє суб’єктів господарювання, у тому числі тих, чиї торговельні об’єкти розташовані на морських побережжях. Про проведені заходи податківці інформують платників податків через субсайт відомства, засоби масової інформації та соціальні мережі.

На жаль користь від цього мають не лише пересічні громадяни та бізнесмени, а й шахраї. За інформацією, отриманою від мешканців області, суб’єкти господарювання почали стикатись з псевдоподатківцями, які за неправомірну винагороду обіцяють позбавити підприємців від перевірок. Шахраї використовують різні варіанти тиску на суб’єктів господарювання. Зокрема, безпосередні псевдоперевірки торговельних точок, телефонні дзвінки з обіцянкою виключення підприємства або підприємця із переліку платників, перевірка яких запланована тощо.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує, що згідно зі статтею 81 Податкового кодексу України посадові особи контролюючого органу мають право приступити до проведення фактичної перевірки за умови пред'явлення направлення на проведення перевірки, копії наказу про її проведення, та службового посвідчення осіб, які зазначені в направленні на проведення перевірки.

Додатково: повідомити про корупційні правопорушення, в яких задіяні працівники Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, можна за номером телефону 0552-427680 або на адреси електронних поштових скриньок kherson.vzvk@tax.gov.ua та kherson.vp@tax.gov.ua.