Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати діяльності сектору з питань запобігання та виявлення корупції

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 16:11

Протягом 9 місяців 2021 року сектором з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі організована робота по виконанню заходів передбачених Антикорупційною програмою ДПС, затвердженою наказом ДПС України від 19.10.2020 № 575 (зі змінами). У рамках виконання зазначених заходів проведено:

15 доперевірочних аналізів з питань виявлення корупційних правопорушень або порушень, пов’язаних з корупцією в структурних підрозділах під час виконання посадовими особами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (далі – ГУ  ДПС) свої обов’язків. За результатами одного з них, працівника ГУ ДПС позбавлено премії за вересень 2021 року на 30 відсотків. За результатами трьох доперевірочних аналізів видані накази щодо проведення перевірок з окремих питань;

5 перевірок стану дотримання працівниками ГУ ДПС вимог спеціального та антикорупційного законодавства у відповідності до наказу ДПС від 19.11.2020 № 655. За їх результатами, у зв’язку із закінченням терміну притягнення до дисціплінарної відповідальності, у відповідності з частиною 3 статті 65 Закону України «Про державну службу», 5 працівників позбавлені премії за червень 2021 року;

1 службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення у 2020 році працівником ГУ ДПС правопорушення пов’язаного з корупцією. За результатами перевірки, у зв’язку з тим, що минуло більше, ніж шість місяців з того дня, коли керівник державної служби дізнався або мав дізнатися про вчинення дисциплінарного проступку, минуло більше одного року після його вчинення та відсутністю відповідної окремої ухвали суду, за порушення вимог, передбачених ч. 1 ст. 45 та пункту 2-1 Розділу ХІІІ Прикінцевих положень Закону України «Про запобігання  корупції» (зі змінами), працівник ГУ ДПС позбавлений премії за серпень 2021 року;

2 попередні перевірки по повідомленням викривачів. Інформація не знайшла свого підтвердження;

8 попередніх перевірок за зверненнями на сервіс «Пульс» та скаргами платників податків. За результатами однієї перевірки вжито заходи матеріального впливу стосовно двох працівників ГУ ДПС, а саме: позбавлення премії за березень 2021 року на 20 відсотків. За результатами інших перевірок інформація визнана такою, що не підтвердилась.

Підготовлено 96 рішень про врегулювання конфліктів інтересів у працівників структурних підрозділів, які затверджені 34 наказами ГУ ДПС.

Протягом 9 місяців поточного року вжито 142 організаційно – роз’яснювальних заходи та навчання антикорупційного законодавства, а також надано 61 консультацію структурним підрозділам та окремим працівникам.

Окрім цього, у першому кварталі поточного року сектором забезпечено подання 585 працівниками ГУ ДПС декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік. Також забезпечено подання декларацій після звільнення колишніми працівниками, які звільнились у 2020 році - у кількості 20 осіб. При цьому, в одному випадку встановлено порушення, а саме: несвоєчасна подача декларації «після звільнення». У зв’язку з цим, сектором з питань запобігання та виявлення корупції підготовлено та направлено повідомлення до НАЗК про встановлений факт. За результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, Херсонським міським судом до колишнього працівника ГУ ДПС застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

За наявності інформації про можливі корупційні правопорушення, здійснені працівниками ГУ ДПС, сектор з питань запобігання та виявлення корупції рекомендує повідомляти про них за телефоном (0552) 427680 або на електронні поштові скриньки kherson.vzvk@tax.gov.ua та kherson.vp@tax.gov.ua.