Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

НАЗК оновлено роз’яснення щодо декларування доходів

опубліковано 15 листопада 2023 о 13:23

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що 12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», яким відновлено декларування та функції Національного агентства з питань запобігання корупції. 

У зв’язку з цим, НАЗК підготувало оновлені роз’яснення щодо декларування доходів особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Роз’яснення надані для забезпечення однакового застосування положень зазначеного вище Закону стосовно заходів фінансового контролю. Вони мають рекомендаційний характер, не містять правових норм, відображають правозастосовну практику та актуальні станом на 13.11.2023. Оновлені рекомендації щодо декларування розміщені в Базі знань НАЗК за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

Звертаємо увагу, що НАЗК періодично оновлює роз’яснення відповідно до законодавчих змін та доповнює їх, ґрунтуючись на запитах декларантів. З актуальною версією роз’яснень завжди можна ознайомитись у Базі знань на офіційному вебсайті Національного агентства за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/.