Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі області відбулися установчі збори Громадської ради

, опубліковано 14 січня 2022 о 16:46

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбулися установчі збори для формування нового складу Громадської ради – головного консультативно-дорадчого органу при податковому відомстві.

На зборах були присутні кандидати до складу Громадської ради, делеговані інститутами громадянського суспільства, члени ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради, керівництво ГУ ДПС області.

Відкрив засідання голова Ініціативної групи Олександр Максименко уповноважений представник територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Херсонській області. Він інформував присутніх про проведену роботу та організаційні заходи, зокрема, зі збору та опрацювання документів від інститутів громадянського суспільства, які виявили бажання взяти участь у новому складі Громадської ради.

В. о. начальника Головного управління Автономної Республіки Крим та м. Севастополі Ігор Клим, вітаючи представників інститутів громадянського суспільства, відзначив, що високо цінує думку громадськості та вважає забезпечення конструктивного діалогу з її представниками важливою стороною діяльності податківців. Очільник податкового відомства наголосив, що податкова служба налаштована на відкритість та взаємодію, а Громадська рада є своєрідним містком між бізнес-середовищем та податківцями, який сприяє вирішенню нагальних питань та зміцненню довіри до податкової служби.

Під час засідання учасники шляхом голосування визначились із кількісним складом Громадської ради, до якого увійшли представники 15 інститутів громадськості. Перше засідання запланували провести після затвердження органом її кількісного складу.

Розглянули присутні на зборах й інші питання. Зокрема, торкнулися такої актуальної теми як обов'язкове застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів підприємцями ІІ – IV груп. При цьому Ігор Клим наголосив, що підприємці можуть самостійно обрати, що саме застосовувати: апаратний чи  прорамний РРО.

Серед переваг програмного РРО податківець назвав такі як: передача даних до фіскального сервера без послуг еквайєра, відсутність потреби у сервісному обслуговуванні ЦСО, онлайн реєстрація ПРРО в контролюючому органі  без додаткових документів та лише в електронній формі тощо.

На завершення керівник Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі подякував учасникам засідання  за активну життєву позицію та побажав Громадській раді плідної роботи.