Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про роботу зі зверненнями громадян Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за січень – березень 2021 року

опубліковано 05 квітня 2021 о 16:45

За січень - березень 2021 року до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі надійшло 33 звернення громадян. Із них: 33 - заяви (клопотання) (100 %), 0 - скарг та 0 - пропозицій (зауважень).

За змістом основних питань, які порушено громадянами у січні-березні 2021 року, отримані звернення за наступною тематикою:

-   у 12 випадках, що складає 36,4% від загальної кількості звернень, - з метою інформування органів влади про ухилення від сплати податків;

-   у 7 випадках, що складає 21,2% від загальної кількості звернень, заявники звертались з питань ЄСВ, реєстрації та обліку платників податків.

-   у 6 випадках, що складає 18,2% від загальної кількості звернень, заявники звертались з питань контрольно-перевірочної роботи;

-   у 4 випадках, що складає 12,1% від загальної кількості звернень, заявники відмовлялися від реєстраційних номерів облікових карток платників податків;

-   у 4 випадках, що складає 12,1% від загальної кількості звернень, заявники звертались з питань загальнодержавних та місцевих податків і зборів.

         У січні - березні неодноразових, дублетних, масових звернень громадян до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі не надходило. Надійшло 2 колективних звернення. Кількість громадян, які колективно звернулись до ГУ ДПС, складає 9 осіб.

За соціальним станом авторів звернення надійшли у 8 випадках від робітників, 3 - від підприємців, 3 - від безробітних, 1 - від пенсіонера, у 25 випадках соціальний стан авторів звернень не визначено.

Усього протягом січня-березня 2021 року розглянуто 33 звернення (100% від загальної кількості звернень). Відповіді на розглянуті звернення надано без порушення термінів.

Для забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав та запобігання у подальшому таких порушень територіальними органами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі периодично проводяться економічні навчання для структурних підрозділів.

З метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення, відповідно до статті 22 Закону України від 02.10.1996 р. № 393/96 «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» наказом Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі 21.01.2021 № 53, затверджено графіки особистого прийому громадян керівництвом Головного управління та керівництвом структурних підрозділів Головного управління.

У Головному управлінні ДПС у ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за адресою: м. Херсон, просп. Ушакова, 75,  діє приймальня громадян.

Вказана інформація та графіки прийому громадян оприлюднені на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі офіційного вебпорталу ДПС та на інформаційних стендах адміністративної будівлі Головного управління, а також на інформаційних стендах в Центрах обслуговування платників.