Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Генічеську інспектували «курортну» нерухомість

, опубліковано 17 червня 2021 о 16:47

Вчора заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслав Худар та голова Генічеської РДА Сергій Олефіренко разом з провідними спеціалістами провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед платників податків на території м. Генічеськ.

Під час заходу посадовці інвентаризували об’єкти нерухомості, які орендують приїжджі туристи. З власниками нерухомості та їх працівниками, податківці розмовляли про необхідність оформлення бізнесу відповідно до вимог чинного законодавства, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, застосування РРО/ПРРО у підприємницькій діяльності, легальний продаж підакцизної продукції та сплату відповідних податків і зборів.

Також мова йшла про необхідність отримання офіційного статусу суб’єкта господарювання особам, які займаються розміщенням відпочивальників. Оскільки надання таких послуг є підприємницькою діяльністю, то такі громадяни зобов’язані пройти процедуру державної реєстрації, обрати систему оподаткування, звітувати про отримані доходи та сплачувати відповідні податки.

Окрім цього, спеціалісти розповіли про особливості справляння туристичного збору. Зокрема, що туристи сплачують його авансовим внеском перед розміщенням у місцях проживання податковим агентам, які справляють збір з дотриманням вимог податкового законодавства та рішень відповідних місцевих рад. У місцях проживання туристів розміщують виключно за наявності документа, що підтверджує сплату ними туристичного збору. Сума сплаченого збору зазначається окремим рядком у розрахунковому документі на проживання. Цьогоріч туристичний збір у м. Генічеськ становить 6 гривень для внутрішнього та в’їзного туриста.

Загалом податківці обстежили понад 200 об’єктів нерухомості. Робота в даному напрямку триває.

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.