Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операція «Урожай» на порядку денному

, опубліковано 17 червня 2021 о 16:46

Саме такою була основна тема виїзної наради заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Станіслава Худара та голови Генічеської районної державної адміністрації Сергія Олефіренка з представниками територіальних громад району та суб’єктами господарювання, що обробляють земельні ділянки.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо проведення спільних заходів у рамках операції «Урожай», пошуку резервів наповнення місцевого бюджету, легалізації підприємницької діяльності в аграрній галузі та доходів від вирощування сільськогосподарської продукції.

Станіслав Худар не оминув увагою оподаткування доходів фізичних осіб, які самостійно обробляють земельні ділянки з метою реалізації сільськогосподарської продукції та інші питання, пов’язані з оподаткуванням земельних ділянок. Також наголосив про обов’язковість залучення до державної реєстрації «одноосібників» – громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки.

Окрім цього, було акцентовано увагу на необхідності упорядкування трудових відносин у сфері сільського господарства, оскільки найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання повідомлення до територіального органу ДПС.

Зустріч пройшла конструктивно у форматі відкритого діалогу. За результатами заходу сторони дійшли згоди, що лише відкрита співпраця податкової, органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання пришвидшить розв’язання проблемних питань, забезпечить збільшення надходжень до бюджету та розвиток громад Генічеського району.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».