Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці спілкувалися про бізнес Херсонщини

, опубліковано 23 липня 2021 о 15:27

Вчора в Херсоні ГО «Рух «Збережи ФОП» («SaveФОП») проведено регіональний форум «Малий бізнес Херсонщини. Проблеми та перспективи». Серед запрошених – представники бізнесу Херсонської, Миколаївської, Вінницької та Київської областей, органів виконавчої влади, громадськості й депутати Верховної ради України.

Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі участь у заході брали заступник начальника відомства Станіслав Худар та заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску, розгляду звернень платників податків управління податкового адміністрування фізичних осіб Олексій Юсов.

Під час заходу відбулася активна дискусія з питань фіскалізації малого бізнесу, врегулювання діяльності ринків і боротьби зі стихійною торгівлею у місті, про групи платників та сплату єдиного податку, УКТ ЗЕД вживаних товарів тощо.

Окремо представники податкового відомства зупинилися на проведені інформаційно-роз’яснювальної роботи спільно з Головним управлінням Держпраці в Херсонській області з питань легалізації найманої праці, яка розпочалася з 1 липня.

Також, Станіслав Худар закликав представників бізнесу свідомо ставитися до ведення власної справи та дотримуватися законодавства України. Наголосив, що статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення за здійснення діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання передбачено накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. За такі ж дії, вчинені повторно протягом року, розмір штрафу сягає від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 85 000 грн).

Ключовою позицією податкової служби є транспарентність, створення рівних умов для ведення бізнесу, відвертий діалог та співпраця з кожним платником податків адже  відповідно до ст. 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.Тому фахівці наголосили на готовності надати консультативну допомогу на податкову тематику всім охочим, аби вони вчасно та у повному обсязі сплачували податки до бюджету й працювали в рамках законодавства.

За результатами конструктивного діалогу, присутні зійшлися на думці, що лише об’єднуючи зусилля органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, бізнесу та громадськості є можливість подолати «тіньові» схеми в оподаткуванні й працювати в межах правового поля.