Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація праці та деклараційна кампанія – одні із основних тем «круглого столу» на Високопільщині

опубліковано 13 лютого 2020 о 10:06

Вчора  начальник Високопільської ДПІ Новокаховського управління ДПС у Херсонській області Автономній Республіці Крим та м. Севастополі  Руслан Яковчишен взяв участь у  засіданні «круглого столу» на тему вжиття заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості населення у сфері торгівлі та декларування дохолдів громадян, отриманих у 2019 році. 

У ході заходу були розглянуті питання легалізації трудових відносин, відповідальності за порушення законодавства про працю та вжиття заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості населення. Присутні знайомились з новими наслідками нелегального використання роботодавцями найманої робочої праці, які діють з 03.02.2020, так як з цього часу набрав чинності Закон України від 12.12.2019 №378-ІХ «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України».

Під час «круглого столу» було досягнуто певних домовленостей щодо поліпшення результативності взаємодії та практичної реалізації поставлених завдань.

Також, Руслан Яковчишен звернув увагу присутніх, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян та закликав усіх сумлінно виконати свій громадянський обов’язок і своєчасно подати декларацію до податкової інспекції за місцем реєстрації.

 Разом з тим, податківець наголосив , що сплачені податки з отриманих доходів – можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування.