Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування доходів громадян та легалізація найманої праці – основна тема семінару – наради

опубліковано 19 лютого 2020 о 13:59

Вчора у Нововоронцовській районній адміністрації відбувся семінар – нарада за участю начальника Новокаховського управління ДПС у Херсонській області Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Галини Серебрянської, голови Нововоронцовської районної ради Михайла Бідного, голови РДА Вадима Гараненка, керівника ДП ДГ «Піонер» В’ячеслава Білова, голів сільських рад та інших посадовців.

Метою проведення такої зустрічі було обговорення проблемних питань залучення до декларування осіб, які отримували доходи в 2019 році та перспектив використання наявних резервів для забезпечення дохідної частини місцевих бюджетів.

Під час зустрічі були розглянуті питання декларування доходів громадянами, які є власниками земельних ділянок (часток) площею понад 2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки з метою отримання прибутку.

Галина Серебрянська зазначила, що на даний час, гостро постала проблема тіньової оренди земель і тіньового ринку сільськогосподарської продукції, більш того, сама обробка землі та оплата праці зайнятих на ній працівників також здійснюється за готівковий розрахунок без сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного соціального внеску. Крім того, посадовець звернула увагу на наслідки неподання або несвоєчасного подання декларації.

Переважна частина заходу пройшла у форматі конкретних запитань-відповідей. Жодне запитання не залишилось без уваги.