Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року 7314 платників подали декларацію до Новокаховського управління

опубліковано 20 травня 2020 о 15:00

У Новокаховському управлінні Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляють, що за чотири місяці проведення кампанії «Декларування – 2020» декларації про майновий стан і доходи вже подали 7314 мешканців м. Нова Каховка, м. Каховка, Бериславського, Великоолександрівського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Високопільського, Горностаївського, Каховського, Нововоронцовського та Чаплинського районів.

З них 1 громадянин задекларував доходи на суму, що перевищує 1 млн. гривень. Загальна сума задекларованих за 2019 рік доходів склала 75,2 млн. гривень.

За попередніми результатами цьогорічної кампанії декларування доходів громадян до сплати в бюджет декларантами нараховано
10 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб та 1,1 млн. гривень військового збору.

Протягом чотирьох місяців 2020 року мешканцями м. Нова Каховка, м. Каховка, Бериславського, Великоолександрівського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Високопільського, Горностаївського, Каховського, Нововоронцовського та Чаплинського районів вже сплачено до бюджету 2,5 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб та майже 0,3 млн. гривень військового збору.

Найактивніше про свої доходи за 2019 рік звітують ті, хто отримав дохід від продажу сільськогосподарської продукції – 7031 декларація, від отримання спадщини – 121 декларація, доходи від здачі в найм земельної ділянки, земельної частки (паю) – 70 декларацій та інші.

Окрім того, вже 230 декларантів звернулись до Новокаховського управління за податковою знижкою. Звертаємо увагу, що реалізувати своє право на отримання податкової знижки громадяни можуть впродовж всього поточного року.

Нагадаємо, що кампанія декларування доходів громадян продовжена до 01 липня 2020 року.

Новий продовжений термін подання декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік встановлено Законом України від 17 березня 2020 року             № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Також, цим законом змінено норму щодо сплати задекларованих сум податкових зобов’язань. Цьогоріч задекларовані суми податків громадяни повинні сплатити до 01 жовтня 2020 року.

Громадяни, які хочуть скористатися правом на податкову знижку, мають право подавати декларації про майновий стан і доходи до 31 грудня 2020 року.

На допомогу громадянам на офіційному сайті «Територіальні органи ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі» (http://kherson.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020) функціонує банер «Деклараційна кампанія 2020», на якому розміщено копії нормативно-правових актів, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, інформацію щодо осіб, які зобов’язані подавати декларацію, випадків, коли така декларація не подається, форму річної податкової декларації і зразок її заповнення, порядок подання декларації в електронному вигляді через Електронний кабінет платника, а також порядок подання декларації для отримання податкової знижки тощо.