Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року від платників Новокаховського управління надійшло 13,5 млн. грн. акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 19 травня 2020 о 16:33

За січень-квітень 2020 року до місцевих скарбниць м. Нова Каховка, м. Каховка, Бериславського, Великоолександрівського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Високопільського, Горностаївського, Каховського, Нововоронцовського та Чаплинського районів платниками податків сплачено 13,5 млн. грн. акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 2,8 млн. гривень. Про це інформують в Новокаховському управлінні Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці міста, або об'єднаної територіальної громади. При цьому, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і відповідно не наповнюється бюджет. Тому, рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

Крім того, інформуємо, що суб’єкти господарювання, які знаходяться на обліку в Новокаховському управлінні придбали 593 ліцензії, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 169;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 120;

- переоформлення ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями 171 ліцензію та 87 переоформлень ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та інші.

Нагадаємо, що 29 травня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за квітень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.