Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Генічеські підприємці опановують електронний формат спілкування з податківцями

опубліковано 16 вересня 2020 о 14:48

Уже кілька днів поспіль начальник Генічеської ДПІ Тетяна Богодух провела низку зустрічей із керівниками і бухгалтерами підприємств та фізичними особами – підприємцями щодо подання звітності в електронному вигляді з використанням Електронного кабінету.

Начальник податкової інспекції детально розповіла присутнім про переваги подачі електронної звітності. Це - економія часу, вибір зручного часу здачі звітності, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Скористатися Електронним кабінетом платника можливо, як з персональних комп’ютерів, так і зі смарт пристроїв. Сервіс працює цілодобово та безкоштовно.

Тетяна Богодух акцентувала увагу підприємців, що Електронний кабінет має приватну і відкриту частину. У відкритій кожний платник податків може скористатися інформацією із загальнодоступних реєстрів, отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності, отримати контакти, адреси Центрів обслуговування платників, ознайомитися з новинами ДПС, скористатися іншою корисною інформацією.

Приватна частина є індивідуальною персоніфікованою вебсторінкою користувача, в яку увійти можливо лише за наявності електронного цифрового підпису. Після ідентифікації особи платнику надається можливість скористатися індивідуальним податковим календарем, переглянути та перевірити свої облікові дані, створити запит для отримання інформації, переглянути стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних, скористатися сервісами системи «Електронного адміністрування ПДВ» тощо.

На зустрічі всі присутні отримали інформаційні пам’ятки про те, як і де отримати особистий електронний ключ і які для цього потрібні документи.