Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олешках інспектували бізнесменів

опубліковано 14 травня 2021 о 08:53

Нещодавно начальник Олешківської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Надія Кротко у складі комісії з легалізації найманої праці Олешківської міської ради провели інформаційно-роз’яснювальний рейд.

Під час заходу посадовці відвідали 7 суб’єктів господарювання. Один із бізнесменів використовував працю неоформленої продавчині. Працівниця повідомила, що знаходиться на стажуванні. Насправді ж підприємця у торговому залі не було та фактично особа відпускала товар самостійно. Жодних документів щодо оформлення трудових відносин роботодавець не складав. Цього бізнесмена було попереджено про відповідальність за використання праці неоформлених працівників та роз’яснено положення чинного законодавства щодо відповідальності за здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації та застосування штрафних санкцій за використання найманих працівників без оформлення трудових відносин.

Також підприємці отримали роз’яснення щодо використання електронних сервісів податкової служби та можливості подання звітної декларації в електронному вигляді.

Варто додати, що заходи у такому форматі не лише сприяють збільшенню надходжень до бюджету, адже припиняється незаконна діяльність суб’єктів господарювання, а й дозволяють оперативно знайомити бізнесменів з новаціями податкового законодавства.