Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація найманої праці на постійному контролі у Скадовську

, опубліковано 18 червня 2021 о 10:07

Днями начальник Скадовської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Уляна Москалик у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, взяла участь в обстеженні суб’єктів підприємницької діяльності на території Скадовського центрального ринку та курортного узбережжя.

Під час заходу податківці відвідали 94 об’єкти торгівлі – ларьків, кафе, точок виносної торгівлі, які у роздріб продають різні групи товарів.

Спілкуючись із власниками закладів та їх працівниками, посадовці провели роз’яснювальну роботу щодо оформлення найманих працівників з дотриманням вимог трудового законодавства, повноти нарахування та своєчасної сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску тощо.

Також Уляна Москалик наголосила, що нелегальна праця має негативні наслідки для співробітників і працедавців. Якщо роботодавці за порушення трудового та податкового законодавства караються штрафними санкціями у значних розмірах, тобто зазнають фінансових втрат, то працівники взагалі втрачають право на соціальний захист та є беззахисними перед свавіллям своїх працедавців.

Варто зазначити, що упродовж заходу бізнесмени отримали відповіді на всі питання, пов’язані з оформленням найманих працівників з урахуванням вимог трудового законодавства.

Робота в даному напрямку триватиме й надалі.

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!