Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Псевдобізнесмени уникають податківців

, опубліковано 20 липня 2021 о 08:17

Учасники робочої групи з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат Скадовської РДА продовжують проводити рейди на території ринку смт Лазурне.

Так, фахівці Скадовської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи обстежили 33 об’єкти, на яких провадили діяльність 33 суб’єкти господарювання та 64 найманих працівники, з них 3 − працювали реалізаторами у сфері торгівлі та 61 − надавали послуги у сфері громадського харчування.

При перевірці виявлено 2 фізичні особи, які відмовилися надавати документи, що підтверджують реєстрацію підприємницькою діяльність та взагалі залишили свою торгову точку.

Податківці вкотре нагадають, що платники мають здійснювати свою діяльність виключно у правовому полі, задля уникнення накладання санкцій та штрафів.

Також фахівці Скадовської ДПІ застерігають громадян від нелегального працевлаштування, адже офіційно неоформлена на роботу людина ризикує залишитися без права на отримання соціальних виплат і пенсії. Таким чином, нелегальна зарплата не лише зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів, а й тягне за собою багато неприємностей і для самих працівників.

Людям треба чітко усвідомити, що згода отримувати зарплату «в конвертах» може зіграти з ними злий жарт, позбавивши їх у майбутньому всіх соціальних гарантій. Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами. 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!