Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новій Каховці провели черговий рейд із легалізації бізнесу

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:00

Вчора спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі взяли участь у черговому моніторинговому обстеженні роботодавців з питань легалізації підприємницької діяльності та сплати ЄСВ.

Під час заходу податківці роз’яснювали громадянам особливості ведення бізнесу, сплати відповідних податків, оформлення найманих працівників і виплати заробітної плати, надання податкової звітності в електронному вигляді та сервіс «InfoTAX», за допомогою якого через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати багато корисної та цікавої інформації.

Дізналися новокаховчани й про нюанси одноразового (спеціального) добровільного декларування: хто може скористатися унікальним шансом задекларувати активи, які були приховані від оподаткування, хто не може бути декларантом, в якій формі подавати декларацію та за якими ставками оподатковувати дохід.

У результаті заходу інспектори виявили трьох громадян, які провадили свою підприємницьку діяльність без правоустановчих документів. Їм роз’яснили необхідність узаконення бізнесу та сплати відповідних податків.

У податковій інспекції зазначають, що саме легалізація підприємницької діяльності та робочих місць, підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення та своєчасного наповнення місцевого бюджету Новокаховської міської територіальної громади.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся податкові новини першими: https://www.facebook.com/TaxUkraine.