Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Херсонській ДПІ бізнесмени вивчали новації законодавства

, опубліковано 19 листопада 2021 о 16:30

У Херсонській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбулася чергова зустріч з платниками податків.

Під час заходу начальниця ДПІ Світлана Сидорович розповіла присутнім про особливості сплати єдиного податку у 2022 році, впровадження РРО, подання звітності в електронному вигляді, а також особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Зокрема, податківиця проінформувала присутніх про необхідність подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування для змiни ставок єдиного податку не пізніше, ніж за 15 календарних днiв до початку наступного календарного кварталу.

Йшла мова й про електронний сервіс від ДПС «Електронний кабінет». Серед інших цей сервіс вирізняється своєю багатофункціональністю. За допомогою е-кабінету можна не лише подавати звітність, а й надсилати заяви, отримувати довідки, ознайомлюватися з корисною інформацією. Вхід до приватної частини електронного кабінету здійснюється за допомогою ключів електронного підпису.

Окрім цього, посадовиця зосередила увагу присутніх на особливостях одноразового (спеціального) добровільного декларування. Роз’яснила, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, хто не може бути декларантом, якi активи підлягають одноразовому декларуванню щодо яких активів громадянина не здійснюється нарахування та сплата збору з одноразового добровільного декларування.

На завершення учасники зустрічі отримали кваліфіковані відповіді на задані питання.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».