Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чаплинські податківці розповіли платникам податків про добровільне декларування

, опубліковано 30 листопада 2021 о 14:15

Днями очільниця Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Оксана Добрянська провела дві зустрічі на тему одноразового (спеціального) добровільного декларування з платниками податків – керівниками та засновники фермерських господарств, що працюють на території Чаплинської та Асканія-Нова територіальних громад.

Під час заходів, які відбулися в приміщеннях відповідних селищних рад, посадовиця розповіла присутнім про основні норми одноразового добровільного декларування активів громадян. Зокрема про те, що таке добровільне декларування та протягом якого періоду необхідно декларувати активи. Крім того, звернула увагу на об’єкти добровільного декларування, ставки оподаткування та терміни сплати задекларованого збору, а також активи, які звільняються від декларування, і пояснила, що одноразове добровільне декларування – це можливість легалізувати прибутки, з яких не було сплачено податки.

«Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти та фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування чи на момент нарахування доходів, за рахунок яких були отримані об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків. Декларування є абсолютно добровільним», – зазначила Оксана Добрянська.

На завершення зустрічі учасники заходу отримали друковану продукцію на зазначену тематику.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».