Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Великій Лепетисі платників навчили подавати одноразову добровільну декларацію через Електронний кабінет

, опубліковано 01 грудня 2021 о 08:44

Податківці Херсонщини приділяють неабияку увагу проведенню роз’яснювальної роботи серед платників податків, зокрема, що стосується подання електронної звітності.

Днями семінар-тренінг для платників провели фахівці Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. На ньому суб’єктів господарювання навчили, як здійснювати одноразове добровільне декларування через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

При цьому присутнім пояснили, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків.

Під час заходу фахівці наголосили також на тому, що декларація підлягає перевірці лише на предмет наявності арифметичних та логічних помилок, а перевірка джерел походження активів, набутих декларантом, заборонена. Також задекларована інформація не може бути використана при проведенні планових перевірок або як докази у кримінальних провадженнях тощо.

Семінар пройшов у форматі конструктивного діалогу. Платники отримали відповіді на питання, які для них були важливі.

Користуйся перевагами електронного звітування: http://cabinet.tax.gov.ua.