Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям Чаплинської та Асканійської громад розповіли про декларування доходів і застосування РРО

, опубліковано 22 лютого 2022 о 08:15

З метою належної взаємодії та ефективної комунікації з платниками податків начальниця Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі Оксана Добрянська провела тематичні зустрічі з фізичними особами-підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території Чаплинської та Асканійської територіальних громад.

Зокрема, під час проведених заходів йшлося про залучення до сплати податку на доходи фізичних осіб та інших податків до місцевого бюджету, нарахування мінімального податкового зобов'язання в 2023 році. Крім того, Оксана Добрянська детально зупинилася на питаннях декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, одноразового добровільного декларування, переваг подання звітності в електронному вигляді.

На запитання щодо застосування РРО/ПРРО податківиця повідомила присутнім, що постановою Кабінету Міністрів України від 9 лютого 2022 року № 95 були внесені зміни до переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО/ПРРО, але з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій.

Спільні зустрічі податківців з бізнес-спільнотою завжди є результативними, оскільки сприяють підвищенню рівня податкової грамотності платників, дозволяють глибше розуміти нагальні потреби підприємців, чітко і зважено підходити до вирішення питань сплати податків і зборів задля розвитку громад та економічного зростання регіону в цілому.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.