Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для збереження довкілля Херсонщини бізнесмени сплатили 12 мільйонів гривень екоподатку

опубліковано 05 вересня 2019 о 09:50

З початку року платники екологічного податку Херсонщини  сплатили до бюджетів усіх рівнів 12,3 млн. грн. за забруднення навколишнього середовища. Із загальної суми 5,3 млн. грн. отримали бюджети місцевих громад, ще 7 млн. грн. надійшло до державного бюджету. Загальна сума надходжень порівняно з тогорічним показником  зросла на 1,7 млн. грн. податків та зборів.

За видами забруднення найбільше екоподатку надійшло за викиди в атмосферне повітря – вони склали 4, 8 млн. гривень. За скиди у водні об’єкти підприємства заплатили 3,4 млн. грн, в той же час за розміщення відходів херсонський бізнес відшкодував 2,2 млн гривень. Також зростання надходжень екологічного податку відбулося за рахунок збільшення у 24 рази ставки податку за викиди діоксиду вуглецю, за цей вид забруднення «екобізнесмени» сплатили 1,8 млн. гривень податків та зборів.

Екологічна безпека та екологічний податок залишаються вагомими складовими для повноцінного функціонування регіону та основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів. Зважаючи на це, фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі опрацьовують усі без виключення сфери діяльності платників податків, які здійснюють викиди забруднюючих речовин.