Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За власну нерухомість громадяни Херсонщини сплатили 14 мільйонів гривень

, опубліковано 08 листопада 2019 о 09:34

За інформацією спеціалістів управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за 10 місяців 2019 року фізичні особи - громадяни перерахували бюджетам громад 14,5 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Показник майже у півтора рази або на 4,4 млн. грн. перевищив надходження минулорічного періоду.

Всього до місцевих бюджетів нашої області надійшло 63,4 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Майже всю суму 48,9 млн. грн. або 77 відс. від загальної суми надходжень сплатили суб’єкти господарювання - юридичні особи Херсонщини. Це на 18 відс. або 9,6 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Нагадаємо: цього року податок на нерухомість платники сплачують за  2018 рік за ставками та з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період. Ставки та пільги з податку встановлюють органи місцевого самоврядування. Податок нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх частку. Разом із тим, податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову.

З метою правильного обчислення податку та у разі виявлення розбіжностей запрошуємо громадян до податкових інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо об’єктів та розміру площі нерухомості, яка перебуває у їх власності.