Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання звітності підприємцем при переході з єдиного податку на загальну систему

, опубліковано 04 грудня 2019 о 09:40

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що підприємці, які зареєстровані протягом року або перейшли із спрощеної системи оподаткування на загальну, мають подати декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід.

Вперше зареєстровані підприємці в декларації також зазначають інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації підприємцем. Тобто підприємець, який протягом І, ІІ або ІІІ кварталів звітного року перейшов із спрощеної системи оподаткування на загальну або здійснив процедуру державної реєстрації як суб’єкта господарювання та обрав загальну систему оподаткування, має подати декларацію за результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу. Крім того, за результатами календарного року необхідно подати річну декларацію.

При цьому, якщо підприємець здійснив вищеописані дії у IV кварталі звітного року, то він має подати декларацію за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу, яка прирівнюється до річної податкової декларації.