Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За використання таврійських земель надійшло 580 мільйонів гривень

, опубліковано 12 грудня 2019 о 09:56

Упродовж січня - листопада 2019 року землевласники та землекористувачі Херсонської області перерахували 580,7 млн. грн. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Це на 87 млн. грн. або на 17 відс. більше від попереднього року. Про це повідомили спеціалісти  управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільші суми надходжень сплатили юридичні особи нашої області - 366,9 млн. грн. або 63 відс. від загальної суми. Внесок громадян - фізичних осіб складає 213,8 млн. грн. або 37 відсотків.

Найактивніше скарбниці місцевих громад наповнювали підприємства та мешканці м. Херсона - 116,1 млн. грн., а також м. Нова Каховка - 46  млн. грн. земельного податку. Разом вони перерахували 28 відс. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Плата за землю посідає одне із основних місць за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області. Ці кошти у повному обсязі зараховуються до скарбниць громад і спрямовуються органами місцевого самоврядування на фінансування соціально-економічних програм розвитку громад.