Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тематичний семінар про новації РРО для платників Нововоронцовщини

, опубліковано 17 грудня 2019 о 10:21

Днями в.о. начальника Нововоронцовської ДПІ Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі Еліна Чубак та старший державний інспектор Оксана Дунська провели тематичний семінар із нововведень РРО для платників податків району. 

Під час заходу податківці роз’яснили учасникам заходу основні положення Законів України №128-IX та №129-IX, які набирають чинності у новому році,  акцетували увагу на суттєвих перевагах новацій. Насамперед, зміна правил застосування РРО покликана надати можливість державі контролювати імпорт та захищати якість товарів для своїх громадян. Більше того, для спрощеної системи оподаткування другої групи фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку  збільшується  ліміт  річного обсягу доходу з 1,5 до 2,5 мільйонів гривень. Також, реєстратори розрахункових операцій не потрібно використовувати спрощенцям І групи (річний дохід до 300 тис. грн) та підприємцям, які здійснюють торгівлю на ринках.

Важливою та корисною стала інформація про зростання мінімальних соціальних стандартів із 1 січня 2020 року, зміни реквізитів бюджетних рахунків та нову форму  декларації  про майновий стан і доходи.

На завершення зустрічі платники мали можливість поставити індивідуальні  запитання та отримати вичерпні та професійні відповіді. Учасники семінару запропонували продовжити спілкування з податківцями на наступних семінарах, аби постійно поповнювати свої знання своєчасною інформацією про новозміни податкового законодавства.