Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що з бюджетом та РРО: податкова розвінчує міфи

, опубліковано 18 грудня 2019 о 09:29

Вчора в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради відбувся останній у цьому році семінар для платників податків Херсонщини. Його модераторами стали провідні спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Податківці поговорили з учасниками про основні показники держбюджету у наступному році. Зосередили увагу на Законі про Держбюджет 2020, який Президент підписав 11 грудня.

Резонанс серед бухгалтерів викликали окремі питання щодо роботи з касовими апаратами, адже впроваджено новий підхід до роботи з РРО. Фахівці зауважили, що до 31 грудня 2019 року ДПС розробить програмне забезпечення, яке буде доступне безкоштовно для підприємців. Вже з 1 січня 2020 року платники зможуть протестувати програмні РРО, а вже у квітні їх можна буде використовувати повноцінно.

Також спеціалісти управління розвінчували поширені міфи стосовно впровадження реєстраторів розрахункових операцій. Зазначивши, що ціни через запровадження такої системи не зростуть, а використання стане простішим, дешевшим, швидшим.

Представникам бізнес - спільноти пояснили новий порядок блокування податкових накладних,  які погодили 9 грудня 2019 року.

Також фахівці податкової розповіли присутнім про особливості оподаткування фізичних осіб під час здійснення підприємницької діяльності через інтернет. Наголосивши на тому, що у разі здійснення діяльності через інтернет-магазин підприємцю слід дотримуватися норм ПКУ, якими регулюється спрощена система оподаткування.