Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новий рік - нові податкові знання

, опубліковано 15 січня 2020 о 11:15

Вчора в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради пройшов перший у цьому році семінар для платників податків Херсонщини. Його модераторами стали провідні спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Тематика заходу була зорієнтована на нововведення у роботі з реєстраторами розрахункових операцій. Податкові фахівці надали детальні роз’яснення щодо експлуатації касових апаратів, адже вже з 1 січня 2020 року платники мають можливість протестувати програмні РРО. А вже у квітні їх повноцінно використовувати. Це безкоштовний софт, розроблений Державною податковою службою спільно з BRDO та Fintellect з метою спрощення розрахункових процедур для продавців та споживачів. Записатися на бета-тест можна за посиланням https://prrosto.kmu.gov.ua/. Всі учасники отримують запрошення до тестування починаючи з 9 січня 2020 року.

Також учасники семінару отримали ґрунтовну інформацію щодо декларування доходів громадян. З настанням нового року стартувала деклараційна кампанія - 2020, яка триватиме до 30 квітня 2020 року. Платники податків можуть обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи та задекларувати доходи, отримані протягом 2019 року.

Наостанок фахівці податкової розповіли присутнім про особливості оподаткування фізичних осіб під час здійснення підприємницької діяльності через інтернет. Зазначивши, що у випадку здійснення діяльності через інтернет-магазин підприємцю слід дотримуватися норм ПКУ, якими регулюється спрощена система оподаткування.

Наступний безкоштовний семінар для платників податків - юридичних осіб відбудеться 11 лютого 2020 року в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради о 14-00 годині. Отримуйте  важливі податкові новини та консультації провідних спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі  - першими!