Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Зразок заяви для отримання «пальної» ліцензії

, опубліковано 17 січня 2020 о 09:37

 Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує платникам, що порядок здійснення роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального визначено ст. 15 Закону України від 19.12.1995 №481(зі змінами).

Зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензії. Річна плата за ліцензії на право зберігання пального у розмірі 780 гривень, плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним становить 2000 гривень на кожне місце роздрібної торгівлі пальним.

Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним/зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним/зберігання пального видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі/зберігання суб’єкта господарювання терміном на п’ять років.     

Роздрібна торгівля пальним може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

У заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого суб’єкт господарювання має намір одержати ліцензію (роздрібна торгівля пальним або зберігання пального).

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю пальним додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної податкової служби.

З метою надання практичної допомоги суб’єктам господарювання, які здійснюють зберігання пального, Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі надає зразок заяви для отримання ліцензії, який має виключно рекомендаційний характер.

Додаткові матеріали