Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування землею херсонці сплатили 627 мільйонів гривень

, опубліковано 29 січня 2020 о 09:28

Упродовж 2019 року місцеві бюджети херсонського краю збагатилися 627,5 млн. грн. плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Порівняно з відповідним періодом позаминулого року надходження зросли на 97,7 млн. грн. або 18 відсотків. Про це повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Переважну більшість складають кошти, які сплатили суб’єкти господарювання - 405,7 млн. грн. або 65 відс. від усієї суми збору по області.

Громадяни - власники земельних ділянок та землекористувачі додали до місцевих бюджетів громад 35 відс. або 221,8 млн. грн. плати за землю.

П’ятірка міст та районів Херсонщини, що забезпечили найбільші платежі суб'єкти підприємництва та громадян з плати за землю: м. Херсона – 126 млн. грн., м. Нова Каховка – 50 млн. грн., Генічеського, Каховського та Голопристанського районів – 50 млн. грн., 42 млн. грн. та 40 млн. грн. відповідно. Їх питома вага у загальній сумі надходжень плати за землю по області складає майже половину.