Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для студентів ХНТУ відбувся податковий майстер - клас

, опубліковано 13 лютого 2020 о 17:45

Сьогодні відбулася зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима зі студентами Херсонського національного технічного університету. Мова йшла про інформаційно-просвітницьку кампанію «Легалізація бізнесу - або як вийти з тіні?» та важливі питання легалізації підприємницької діяльності й офіційного працевлаштування на першому робочому місці.

Під час професійної розмови Ігор Клим приділив детальну увагу перевагам та гарантіям, які надає легальне працевлаштування та оформлені трудові відносини. А саме: право на щорічну оплачувану відпустку, доплати за роботу в нічний час та наднормативні роботи,  роботу у святкові дні, проведення індексації заробітної плати відповідно до індексу інфляції, вихідну допомогу при звільненні працівника у разі скорочення штатів, декретні виплати у зв’язку з вагітністю та пологами, інші соціальні гарантії, передбачені для працівників Кодексом законів про працю.

Важливими моментами обговорення стали ситуації під час яких роботодавці ігнорують бажання молодих спеціалістів та студентів щодо їх офіційного працевлаштування. Такі негативні тенденції «тіньової» зарплати та зайнятості мінімізують надходження до Пенсійного фонду, а працівники не матимуть можливості отримати пенсійне забезпечення, яке відповідатиме рівню їх реальної заробітної плати. Також Ігор Клим  наголосив, що студенти вищого навчального закладу мають право на отримання податкової знижки. Тобто повернення частини сплачених платником податків коштів за навчання.

На завершення зустрічі студенти поставили безліч цікавих запитань та отримали багато іншої корисної інформації, яка допоможе майбутнім молодим спеціалістам бути сумлінними платниками податків нашої держави.

Фотоматеріали по темі

  • Для студентів ХНТУ відбувся податковий майстер - клас