Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині ведення прозорого бізнесу - питання №1

, опубліковано 19 лютого 2020 о 17:25

Саме про інформаційну кампанію з легалізації підприємницької діяльності, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, дотримання роботодавцями законодавства про оплату праці та своєчасне надходження податків і зборів до бюджетів місцевих громад йшла принципова розмова під час проведення  виїзного засідання колегії ОДА у Високопільському районі, яка відбулася сьогодні під головуванням очільника облдержадміністрації Юрія Гусєва.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима підприємці області мають відчувати переваги виходу з «тіні», суттєве спрощення процедури реєстрації бізнесу, комфортні та зручні умови надання електронної звітності, трудові гарантії бізнесменів мати офіційно працевлаштованих найманих працівників, які будуть вдосконалювати свою трудову майстерність для розвитку бізнес - середовища на Херсонщині. Всі ці напрямки спільної роботи об’єднала інформаційно - просвітницька акція з легалізації найманої праці та підприємницької діяльності, ініційованої ХОДА протягом лютого п.р. за участі всіх державних органів та установ.

Протягом січня - лютого п. р. спеціалісти податкової служби області провели 1284 роз’яснювальні заходи з представниками бізнесу, а також 804 бесіди за участі представників ГУ Держпраці. Також податківці провели 14 зустрічей з представниками бізнесу та громадськості та 7 засідань «круглого» столу з представниками органів місцевого самоврядування у районах області. Для зручності підприємців започатковано проведення «гарячої» телефонної лінії 42-76-47, за яким бізнесмени та громадяни області протягом лютого (у робочі дні) мають можливість отримати індивідуальні консультації та вичерпні коментарі з будь - яких питань реєстрації та ведення підприємницької діяльність.

За результатами проведеної у період з 22.01.2020 по 14.02.2020 року 2306 платників подали 3496 повідомлень про офіційне працевлаштування на роботу 5459 найманих працівників. Це на 156 осіб  більше аналогічного періоду минулого року. Вже у лютому п.р. приватними підприємцями зареєструвались 320 осіб.

Підсумовуючи результати наради, держслужбовців та представників органів місцевого самоврядування об’єднала думка, що тільки завдяки спільній взаємодії у питаннях стимулювання та розвитку активного підприємницького середовища можна збалансувати інтереси громад та платників податків, суттєво підвищити їх фінансову спроможність та добробут їх мешканців.