Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині 90 відсотків «акцизних» бізнесменів звітують онлайн

, опубліковано 07 квітня 2020 о 09:26

За березень п.р. 2630 платників акцизного податку Херсонщини прозвітували до податкової служби області відповідно законодавчо встановлених термінів. Із них 90,2 відс. або 2375 підприємців області подали декларацію акцизного податку засобами електронного зв’язку та онлайн через «Електронний кабінет». Про це повідомили спеціалісти управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Важливо: відповідно положень Закону України від 17.03.20 № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19)»  не передбачено звільнення СПД - платників акцизного податку від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства в частині нарахування, декларування та сплати акцизного податку в період з 01.03.2020 по 31.05.2020 року.

У зв’язку з впровадженням карантину та з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19) запрошуємо платників податків звітувати через Інтернет, зокрема з використанням ІТС «Електронний кабінет».