Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Херсонщини отримали майже 16 мільйонів гривень податку на нерухомість

, опубліковано 28 квітня 2020 о 09:21

За 3 місяці  2020 року до місцевих бюджетів нашої області надійшло 15,8 млн. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Показник на 1,6 млн. гривень перевищив надходження минулорічного періоду. Про це повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та  м. Севастополі.

Майже всю суму 13,6 млн. гривень або 86 відсотків від загальної суми надходжень сплатили суб’єкти господарювання - юридичні особи Херсонщини. Це на 1,2 млн. гривень перевищує минулорічний показник. Фізичні особи - громадяни перерахували бюджетам місцевих громад ще 2,2 млн. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Увага! У 2020 році контролюючі органи нараховують платникам податку- фізичним особам податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2019 податковий (звітний) рік. Фізичними особами податкове зобов’язання сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повдомлення-рішення. Податкові пільги щодо звільнення від оподаткування, передбачені Законом України № 533 із урахуванням змін, внесених Законом України від 30.03.2020 № 540, будуть враховані при нарахуванні контролюючими органами податку фізичним особам - платникам податку за об’єкти нежитлової нерухомості у 2021 році за 2020 податковий (звітний) рік, детальніше за посиланням https://www.tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/informatsiyni-listi/414816.html.