Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прибуткові херсонські підприємства поповнили бюджет на 160 мільйонів гривень податків

, опубліковано 29 квітня 2020 о 09:24

Протягом січня - березня 2020 року юридичні особи Херсонщини спрямували до зведеного бюджету 160 млн. гривень податку на прибуток. Цей показник на 8,7 млн. гривень перевищує надходження відповідного періоду 2019 року.

При цьому відрахування херсонських підприємств до державного бюджету склали 137 млн. гривень, це на 2,2 млн. гривень більше, ніж в минулорічному періоді. Місцеві бюджети Херсонської області отримали 23 млн. гривень податку на прибуток, що на 40 відсотків перевищує минулорічні надходження. Скарбниці місцевих громад додатково отримали на 6,5 млн. гривень податку на прибуток більше, ніж торік.

Нагадаємо: основна ставка податку на прибуток складає 18 відсотків. Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.

Детальніше про нововведення та тимчасові норми, які запроваджуються на період карантину, читайте у восьмому інформаційному листі від ДПС за посиланням https://www.tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/informatsiyni-listi/414205.html